De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Brainport haalt meeste EU financiering op!

Brainport regio financieringen eu

Vorige week lazen we op Innovation Origins dat Start-ups uit deze Brainport Eindhoven regio de meeste EU-financiering weten binnen te slepen van de Benelux. Mooi nieuws! De informatie komt uit de ‘EIC Accelerator data hub’, de database van de European Innovation Council (EIC). Deze pilot van de EU steunt innovators en kleine bedrijven.

Start-ups van Brainport Eindhoven krijgen de meeste financiering van de EU uit de Benelux.

Maar liefst drieëndertig bedrijven in Eindhoven profiteerden hiervan! Onder hen op de TU/e campus gevestigde Tusti (hub Catalyst) en Smart Photonics. Op de High Tech Campus zijn er maar liefst 5 startups gevestigd die een EU bijdrage ontvingen: Intrinsic ID (voorheen gevestigd in hub Beta), Bambi Medical, IBIS Power BV, Spincontrol Gearing BV en Usono.

Het doel van de EIC is om nieuwe markten te creëren door innovatieve bedrijven te financieren. Sinds de start van EIC in 2014 hebben zij meer dan vierduizend bedrijven geholpen. 

Brainport Eindhoven (een van de aandeelhouders van Twice) is een regionaal samenwerkingsverband tussen overheden, kennisinstellingen en het bedrijfsleven. Technologie en design zijn de verbindende elementen. In Brainport Eindhoven wordt gewerkt aan oplossingen voor problemen op het gebied van gezondheid, mobiliteit, energie, voedsel en veiligheid.