Vorige week was de grote finale van de TU/e contest 2020, een initiatief van TU/e innovation Space. De TU/e contest is innovatie wedstrijd voor ondernemende ingenieurs met internationale ambities!
De teams maken kennis met succesvolle ondernemers en toonaangevende internationale bedrijven die hen begeleiden op weg van droom naar demo naar wereldmarkt.
De TU/e contest 2020 wedstrijd kent enkele categorieen:
In de categorie Ideation won team Electude. Verfrissende ideeen heeft dit team over het nieuwe leren! Ze streven naar een wereld waar studenten kunnen leren door te experimenteren en de onderwerpen te simuleren (eLECTURE).
In de categorie Prototyping wint team Goal3! Dit team werkt aan de ontwikkeling van een hoogwaardig patiëntbewakingssysteem waarmee clinici een vroege diagnose kunnen krijgen voor acute ziekten. Door een combinatie van duurzame en gebruiksvriendelijke hardware, ondersteunende software en slimme algoritmen creëren zij een systeem dat automatisch ziekten detecteert die nu niet worden gedetecteerd.
In de categorie studentteams gaat Fruitpunch AI met de winst naar huis. Zij ambieren wereldwijde gemeenschap van AI-ingenieurs die AI for Good toepassen: de nieuwe generatie opleiden en tegelijkertijd de doelstellingen voor duurzame ontwikkeling oplossen, mooie ambitie ook!
De 4 partners awards zijn gewonnen door:
KEBL wint de ASML makers award! Zij ontwikkelde een fietsverlichtingsoplossing die specifiek probeert mensen aan te moedigen fietsverlichting te gebruiken, door een gebruiksvriendelijk product te bieden. De lampen van KEBL kunnen tegelijkertijd in de eigen case worden opgeladen zodat de batterijen niet leeg raken. Heel innovatief!
Climars hero wint de steunfonds suurzaamheid award. Zij stimuleren duurzame gewoonten! De Climars-app is je gids en maatje op weg naar een duurzame levensstijl. Met de app kun je deelnemen aan een 21 dagen durende challenge rond een bepaald onderwerp. Op naar een beter klimaat samen
Goal3 trekt ook de winst met de Wildcard 4TU Impact Challenge.
De audience award ging naar A Place for now! Zij hebben de ambitie om het probleem van huisvestingscrisis voor nieuwe studenten op te lossen. Een innovatief verbindend platform creeren zij om bewoners in universiteitssteden te verbinden met zoekende studenten.
Heel veel succes allemaal namens Twice!