Slimme social distancing vraagt om slimme oplossingen. Nu veel maatregelen versoepeld zijn, wordt de discipline om anderhalve meter afstand te houden steeds moeilijker. Daarom ontwikkelde DigitalAlerts, gevestigd in Twice | hub Beta op de High Tech Campus te Eindhoven, de Buffr: een device, iets groter dan een button, dat een geluidssignaal afgeeft zodra personen binnen 1,50 m. van elkaar komen.
De Buffr kan eenvoudig op kleding worden bevestigd en wanneer Buffr dragers binnen een straal van 1,50 m. van elkaar komen, geeft de Buffr een geluidssignaal als waarschuwing om afstand te nemen. Cees van der Jagt (DigitalAlerts) legt uit: ‘’Ongemerkt worden mensen toch wat losser met de 1,50 m. norm. De Buffr werkt via Bluetooth en geeft geluidssignalen zodra deze een andere Buffr binnen een straal van anderhalve meter detecteert. Zo word je er direct aan herinnerd dat je te dicht bij iemand komt.”
Gericht op organisaties
De techniek werkt als de omgeving van gebruikers ook een Buffr draagt, en is dan ook vooral bedoeld voor plekken waar dezelfde werknemers en bezoekers komen, zoals bedrijven en instellingen. Van der Jagt: “Denk onder meer aan zorginstellingen, kantoren, fabrieken, de bouwsector, etc.”. Dit zijn plekken waar veel verplaatsingen zijn. Juist dan loop je op onbewaakte momenten het risico te dicht bij elkaar te komen. Gebeurt dit te vaak, dan is de kans aanwezig dat een deel van een bedrijf of instelling besmet wordt, iets waar veel medewerkers bang voor zijn, zo blijkt uit onderzoek. Een simpel signaal van de Buffr beperkt dit risico in belang rijke mate. “Door onze ervaring met diverse ‘Alert’ toepassingen, kunnen wij snel schakelen en vrijwel direct leveren.”, aldus Cees van der Jagt.
Thuis werken en weer naar kantoor
Van der Jagt doelt onder meer op een onderzoek van XpertHr Flex onder 1032 werknemers. Hieruit blijkt dat veel werknemers er vanwege COVID-19 tegen op zien om zich wee r ond er coll ega’s te begeven. Voor werkgevers is de Buffr een geschikt en betaalbaar instrument om op verantwoorde wijze bij te dragen aan minimale blootstelling van werknemers aan COVID-19 door ‘Smart Distancing‘.
Privacy
Buffr wilde nadrukkelijk wegblijven van welke discussie dan ook over privacy bij het tegen gaan van besmettingen:
- Geen persoonsgegevens hoeven te worden verstrekt
- Geen verbinding hoeft te worden gemaakt met een mobiele telefoon
- Gegevens worden niet opgeslagen
Meer informatie is te vinden op www.buffr.eu