De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Etulipa’s displays in busstops New York City

Solar rtpi

Voor het eerst worden de Electro Wetting Displays van Etulipa (gevestigd in hub Mu) gebruikt in een Real-Time-Passenger-Information-bord op zonne-energie in New York.

Het New York City Department of Transportation (NYCDOT) heeft samen met Telia IoT Edge, Traffic Systems Incorporated en Daktronics een nieuwe Real-Time-Passenger-Information (RTPI) op de Queens Boulevard geïnstalleerd. De nieuwe displays maken gebruik van de Etulipa Electro Wetting E-Paper Technology van Daktronics, die volledig onafhankelijk van het elektriciteitsnet op zonne-energie kan werken.

Etulipa’s Electro Wetting Displays zijn zo energiezuinig dat ze volledig off-grid kunnen werken met alleen een zonnepaneel en een accu. Zonnepanelen bieden zowel milieu- als kostenvoordelen voor steden. Omdat ze geen zware graafmachines nodig hebben om de stroomkabel onder de stoep te laten lopen, zijn ze goedkoper, sneller en schoner om te installeren.

De EWD-technologie is speciaal ontwikkeld voor gebruik buitenshuis. Ze zijn waterbestendig en hun bedrijfstemperatuur is – 30° – +60°.

“Dit is een grote vooruitgang voor onze slimme informatiesystemen, niet alleen in New York, maar ook in andere steden met groene ambities. We werden oorspronkelijk opgenomen in het Smart City initiatief van New York dankzij de veiligheidskenmerken van de Telia IoT Edge. Het voelt geweldig om samen met Traffic Systems, Inc. en Daktronics de volgende stap te kunnen zetten en duurzame energie aan ons aanbod toe te voegen”

aldus Björn Hansen, hoofd van Telia IoT.