De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Flow Concepts organiseert Training LEGO® SERIOUS PLAY®​ & Handstorm™ (pilot)

Teamflow model

Flow Concepts zoekt nog enkele deelnemers voor de training LEGO® SERIOUS PLAY® for TEAMFLOW!  Wil jij de verbinding tussen teamleden in de teams die jij begeleidt een boost geven? Dan is deze training iets voor jou!
Dirk Schutselaars en Jef van den Hout verzorgen samen deze training.

Dirk zet LEGO® SERIOUS PLAY® veelvuldig in in zijn werk als docent aan de Fontys Academy for Creative Industries.
Jef volgde in Kopenhagen een training LEGO® SERIOUS PLAY® for Positive Psychology en ontdekte dat de methodiek ook heel goed toepasbaar is om de voorwaarden voor teamflow met teamleden te concretiseren.

Er zijn nog enkele plekken vrij. Mocht je meer informatie willen, neem dan contact op via: info@flowconcepts.nl

Waarom deze training?

Het creëren van optimaal samenwerkingsklimaat in teams vraagt in bepaalde situaties om een explorerende werkwijze. Dit bijvoorbeeld vanwege de complexiteit, de onduidelijkheid, de benodigde creativiteit of de gewenste veiligheid.  Bij deze training leer je hoe je als facilitator een Teamflow Klimaat kan genereren door gebruik te maken van LEGO® SERIOUS PLAY® en Handstorm™.

Over Handstorm

Handstorm is een door dr. Frans van Gassel wetenschappelijke onderbouwde methode die je kunt gebruiken om effectief te overleggen tijdens het (her)ontwerpen van jouw concept, product of proces. Door te werken volgens de Handstorm methode worden jouw rijke ervaringen niet alleen door woorden zichtbaar gemaakt, maar ook doordat je daadwerkelijk handelt en reflecteert. Handelen kan bijvoorbeeld door middel van gebaren, tekenen, construeren, en dus ook Lego Serious Play. Je wordt bekend gemaakt met de vijftien principes van de Handstorm methode en hoe ze toepasbaar zijn in het team.

Over LEGO® SERIOUS PLAY®

De Lego Serious Play methode is een communicatief en probleemoplossend proces waarin deelnemers verschillende vraagstukken worden voorgelegd waar steeds dieper op in wordt gegaan. Met gebruik van Lego bouwstukken bouwt elke deelnemer zijn of haar eigen antwoord op het vraagstuk. Op basis hiervan wordt informatie gedeeld met elkaar, probleemoplossend overlegt en beslissingen gemaakt.

Over Teamflow

Teamflow is het moment waarin elk teamlid volledig opgaat in een gezamenlijke activiteit. Teamflow kan de productiviteit, prestaties en capaciteiten van een team aanzienlijk verhogen. Flow Concepts heeft met onderzoek aangetoond dat er verschillende elementen zijn die gefaciliteerd kunnen worden in teams en organisaties waarmee teamflow gecultiveerd kan worden. Tijdens deze training leer je wat teamflow is en hoe je een teamflow klimaat creëert binnen een professionele organisatie. Teamflow is door dr. Jef van den Hout wetenschappelijk geconceptualiseerd en nader emprisch onderzocht binnen de context van sport, muziek en werk.

De investering van deze training zal bij volgende edities €1.950,00 exclusief BTW zijn. Dit inclusief materialen, koffie, thee en fris. Het is mogelijk de investering btw vrij te facturen omdat Flow Concepts als instelling CRKBO geregistreerd is.

Omdat dit voor Flow Concepts de eerste keer is hanteren zij voor deze piloteditie een prijs van €1250,00 exclusief BTW, ook inclusief materialen, koffie, thee en fris.

Wie verzorgt deze training?

De training wordt verzorgd door Dirk Schutselaars en Jef van den Hout. Dirk is docent ‘creatief denken’ en ‘persoonlijk leiderschap’ op de Fonytys Hogeschool in Tilburg. Daarnaast is hij actief als coach en gecertificeerd als facilitator voor LEGO® SERIOUS PLAY®. Jef promoveerde aan de Technische Universiteit Eindhoven op de conceptualisering en toepassing van de teamflowtheorie en richte daarna Flow Concepts op om dit gedachtegoed naar de praktijk te brengen.

Data

26 augustus 2021 van 10u tot 21u

27 augustus 2021 van 10u tot 16u

Locatie

Tilburg