BrainBloc

TWICE is in hub Twinning op de TU/e Campus gestart met een nieuw initiatief: BrainBloC. Via BrainBloC heb je toegang tot een laagdrempelige omgeving waarin je kennismaakt met nieuwe (general-purpose) datatechnologieën (sensoring, blockchain, ai) en ontdekt hoe en met welke je verder wilt gaan. Je denkt eerst na over een goede fundering (‘data-organiseren’ en wat betekent ‘rijke data’). Vervolgens werk je toe naar een juiste implementatie. We zetten in op “anders denken en doen”, waarbij data(technologie) het uitgangspunt vormt voor nieuwe bedrijfsprocessen en organisatiemodellen.

Datatechnologieën zijn voor iedereen interessant en iedereen kan hiermee aan de slag!

Met BrainBloC creëren we een ecosysteem gericht op:

  • Het opleiden van een nieuwe generatie digitale leiders (middels een leerwerkprogramma voor zowel studenten als werknemers)
  • Een externe (MKB-)innovatie afdeling, waar met een heel laagdrempelige aanpak digitaliseringsvraagstukken uitgewerkt kunnen worden
  • Een thuisbasis voor diverse bedrijven/projecten, waarvoor één gehele verdieping in Twinning op de TU/e Campus beschikbaar is gesteld onder zeer gunstige voorwaarden
  • Een data-simulatie-lab, omdat data een ‘abstract’ begrip vormt en we studenten/medewerkers mee willen nemen in wat data-technologie is en hoe je dit concreet kunt inzetten in de praktijk
  • En, we willen graag een formele Dutch Blockchain Coalition hub worden, omdat we hiermee een breed netwerk betrekken voor vernieuwende opgaven.

De Digitale Lopende Band

Steeds meer organisaties worden databedrijven. Alleen kan het organiseren van data veel efficiënter. Zo zitten we meer dan 35 procent van de tijd onnodig op kantoor. De ‘Digitale Lopende Band’ (de drie-eenheid IOT, Blockchain en AI) zorgt voor minder digitale en menselijke verspilling. Binnen BrainBloC organiseert organiseert Twice samen met de Weconomics Foundation het (niet technisch) leerwerkprogramma ‘De Digitale Lopende Band’ met een sterke focus op ontwerp en organisatieontwikkeling. Dit leerwerkprogramma is geschikt voor personen die meer wil weten over het inzetten van nieuwe data-technologieën in de digitale transitie van de eigen onderneming. Maar ook voor studenten die op dit onderwerp willen afstuderen.

Nieuwe generatie digitale leiders

Het leerwerkprogramma ‘De Digitale Lopende Band’ heeft tot doel: het vormen van de nieuwe generatie digitale leiders, ontwerpers en ontwikkelaars, door de technologische mogelijkheden van blockchain, IOT en AI ten volle te benutten. Heb jij interesse om bij te dragen aan dit initiatief, of je hier te vestigen? Neem dan contact op, we helpen je graag!

Naar De Digitale Lopende Band