De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

High Tech Campus trekt nieuwe techbedrijven aan in coronacrisis

High Tech Campus Eindhoven Philips the Strip

Gisteren lazen we het artikel van de High Tech Campus, waaruit blijkt dat in het afgelopen corona jaar ruim veertig nieuwe techbedrijven zijn gestart op de mooie High Tech Campus. Enkele namen zijn Keyence, Perpetum, Etteplan, CGI, PhotonFirst en Fontys Hogescholen. Binnen Twice hubs Beta en Mu op de High tech Campus zijn onder deze 40 nieuwkomers afgelopen jaar gevestigd: PayAccept, Synergy Solutions, Compen Embedded Software, Conoscenza, Ghysels, ProContext, Lake3D, Master Next Talent en ZCAN Micro electronics Technology Europe. 

Uit recente trendrapporten blijkt dat veel bedrijven bezig zijn hun werkplek te heroverwegen. Door corona heeft thuiswerken vaak een vaste rol gekregen en wordt het kantoor steeds meer een flexibele ontmoetingsplek. Waar veel reguliere bedrijventerreinen het afgelopen jaar met opzeggingen te maken kregen, is de High Tech Campus onverminderd populair. “De werkplek moet beter zijn dan thuis. Werknemers willen niet meer naar een saai bedrijventerrein, maar wel naar een Campus met veel groen, voorzieningen en bruisende events”, aldus Hilde de Vocht, directeur communicatie en marketing bij de High Tech Campus.

Inspirerende omgeving  

Volgens De Vocht is de Campus aantrekkelijk voor bedrijven vanwege het complete plaatje dat de locatie biedt. “Werknemers kunnen hun innovaties ontwikkelen in een inspirerende omgeving met veel natuur, waar je kunt netwerken en ontspannen. Denk aan de vele restaurants en ons Conference Center. Daarnaast is er de mogelijkheid om gebruik te maken van technische faciliteiten als cleanrooms en laboratoria, iets wat je thuis niet kunt realiseren.” Tot slot valt de Campus ook op vanwege haar vele innovatieve hubs en initiatieven. “Zoals de Workplace Vitality Hub, waar onderzoek wordt gedaan naar de toekomst van gezond werken. Een ander mooi voorbeeld is HighTechXL, waar aan de nieuwe opvolger van ASML wordt gebouwd.”

Bepaalde vibe 

“De High Tech Campus heeft een bepaalde vibe”, zegt Bram Berden, regiomanager van het Finse bedrijf Etteplan, dat recent is ingetrokken in een nieuw duurzaam kantoor op de Campus. “We zitten hier in een spiksplinternieuwe omgeving, en dat is zowel prettig voor onze klanten als onze medewerkers. Als ik op mijn kantoor uit het raam kijk, krijg ik een vakantiegevoel van al dat groen.”

Perpetum 

Ook het bedrijf Perpetum uit België is recent verhuisd naar de Campus. Vahid Kharidar, general manager in Nederland, ziet zeker de toegevoegde waarde van de Campus: “De High Tech Campus is een perfecte locatie voor een innovatief high tech bedrijf. Er zijn hier zoveel bedrijven met interessante technologieën. Daardoor ontstaat een hele productieve energie en sfeer. Ik zie veel potentieel voor ons bedrijf, ook om krachten te gaan te bundelen met andere Campusbedrijven.”

Coronatijd op de Campus

In coronatijd heeft de Campus niet stil gezeten. In april was de Campus nog het hoofdpodium voor Koningsdag, waar het koninklijke gezin mocht kennis maken met Eindhoven. Meerdere tech conferenties, een triathlon, het WK Dammen en het culturele GLOW Festival staan later dit jaar nog op het programma.

Ook is dit jaar het AI Innovation Center geopend, waar grote techbedrijven en startups kennis delen over kunstmatige intelligentie en waar de Campus een ondersteunende rol speelt om de adoptie van AI te stimuleren en versnellen. “De Campus is zoveel meer dan een verhuurder van vierkante meters”, vertelt Hilde de Vocht. “We spelen als partner een rol in belangrijke innovatieprojecten.”

 Duurzaamheidsstrategie 

Tot slot noemt de Vocht de duurzaamheidsstrategie van de Campus ook als pijler van het succes. De High Tech Campus wil in 2025 de duurzaamste Campus van Europa zijn, en dat zie je ook terug op het terrein. Grazende schapen maaien het gras, er liggen duizenden zonnepanelen op de daken, werknemers krijgen Campus-compost gemaakt van koffiedrab mee naar huis, en vlakbij het kinderdagverblijf is er een ‘Discovery Forest’ gebouwd, waar ook kinderen meer kunnen leren over duurzaamheid.