De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Lusoco ontvangt financiering uit het Rabobank Innovatiefonds

Concept werking Lusoco

Lusoco ontvangt een investering van het Innovatie Fonds Rabobank. Hiermee kan zij de ontwikkeling van energie opwekkend glas versnellen. De investering zal worden gebruikt om het product verder marktrijp te maken. 

Wanneer je ‘s avonds op straat loopt, kan het je niet ontgaan: verlichte reclameborden of verlichte gevels zijn onderdeel van het straatbeeld. Wist je dat deze reclameborden en gevels grotendeels worden verlicht met ledverlichting, en zelfs nog met energieverslindende verlichting? Met een schatting van alleen al 173.000 reclame-uitingen in Nederland, verbruikt deze toepassing net zoveel energie als alle inwoners van de stad Lelystad. En hier zijn nog niet eens de digitale bilboards in meegenomen. 

Klimaatneutraal

Lusoco biedt hiervoor een alternatief, waarbij de afbeelding zelf voor de energieopwekking zorgt door gebruik te maken van de opgewekte energie van de vorige dag. Zodra het donker wordt, straalt de afbeelding licht uit en blijft dus zichtbaar. Met deze Lusoco oplossing wordt het – normaal energieverslindende – verlichte reclamebord klimaatneutraal. 


Over Lusoco

Lusoco is een tech startup die gehuisvest is in hub Catalyst van Twice op de TU/e Campus. Lusoco ontwikkelt inkten, zonnecellen en elektronica voor een nieuwe generatie verlichte reclameborden, informatieborden en glasfaçaden. Deze glazen panelen maken gebruik van de luminescent solar concentrator eigenschappen, waarbij de benodigde energie voor de nachtelijke verlichting wordt opgewekt met het licht van de voorgaande dag. Daarmee hoeven reclame- en informatieborden niet meer aan het elektriciteitsnet te worden verbonden en wordt het installeren van deze borden eenvoudiger en goedkoper. Hiermee wordt het verlichte reclamebord energieneutraal of zelfs energiepositief.


Meer informatie?

Neem dan contact op met Hans Sabel, via 06 – 427 226 07 of mail naar h.sabel@lusoco.com.