De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Editie NL met Sparckel – Let op licht thuiswerkers

Sunrise sparkle

Afgelopen weekend, op 5 september, was Maarten Voorhuis op televisie te zien bij RTL Editie NL, met een speciale editie over het belang van licht. Zeker nu zoveel mensen thuis werken is het goed om te beseffen wat de impact is van licht op je dagelijkse energie. 

Het wordt weer eerder donker en dat valt vooral op omdat we nu meer thuis aan het werk zijn. Waar je normaal gesproken de hele dag in de tl-verlichting op kantoor zit moet je het nu waarschijnlijk doen met een bureaulamp en die ene lamp aan het plafond. En dat kan een flink tekort aan licht opleveren met alle gevolgen van dien.

Met de app LUX Light Meter kan je de hoeveelheid licht meten thuis of op kantoor. Om gezond (thuis) te werken heb je minimaal 500 LUX nodig. Op basis van eigen meting haal je dit niet snel met een gewone lamp. Sparckel heeft een speciale burolamp ontwikkeld die het bioritme simuleert, van zonsopgang tot ondergang. Te weinig licht en afwisseling is ongezond en kan leiden tot ondermeer diabetis en hart & vaatziekten. Het is voor werkgevers verstandig om na te denken over speciaal licht voor thuiswerkers (of natuurlijk op kantoor). Je kan een “Sparckel” lamp nu ook per maand leasen voor € 40,-.