De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Dé innovatiesubsidie van Nederland weer beschikbaar in 2024 met nog meer budget

Hezelburcht klein

Dé innovatiesubsidie van Nederland weer beschikbaar in 2024 met nog meer budget

Op Prinsjesdag zijn de Miljoenennota en Rijksbegroting gepubliceerd. Hierin werden ook de plannen voor 2024 bekend gemaakt voor dé innovatiesubsidie van Nederland: de WBSO. Het totale beschikbare budget wordt opgehoogd om ervoor te zorgen dat er voldoende geld beschikbaar blijft om innovatieve bedrijven in Nederland te ondersteunen. Er is in 2024 1.446 miljoen aan WBSO subsidie beschikbaar voor innovatieve bedrijven. Bijna anderhalf miljard euro!

WBSO verlaagt de kosten

Met de WBSO subsidie helpt de Nederlandse overheid bedrijven bij het uitvoeren van speur- en ontwikkelingswerk, door een deel van de loonkosten en overige kosten en uitgaven te compenseren. Uw voordeel kan opleveren tot wel € 20.000 per R&D-medewerker per jaar. Dat is een flinke besparing!

Benut uw bedrijf het volledige WBSO-potentieel?

Weet u precies welke werkzaamheden wel en niet in aanmerking komen, welke kosten en uitgaven u wel en niet mag opvoeren en hoeveel uren u kunt aanvragen voor de WBSO? Onze WBSO adviseurs helpen graag bij het beantwoorden van deze vragen.

Hezelburcht vraagt WBSO subsidie aan sinds de start van de regeling in 1995. In 2023 hebben we naar schatting meer dan 23.500 WBSO toekenningen gerealiseerd. Onze dienstverlening staat voor totale ontzorging: we stellen de aanvraag op en dienen deze in, beantwoorden eventuele vragenbrieven, helpen bij het opzetten en controleren van de administratie en ondersteunen bij eventuele controles. Neem contact met ons op!

Afbeelding: de WBSO prestaties van Hezelburcht per januari 2023