De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Huurder Simbeyond gaat nieuwe groeifase in

Simbeyond

Huurder Simbeyond gaat nieuwe groeifase in met investeerder en partner ECFG.

ECFG heeft via Eindhoven Venture Capital Fund II (EVCF II) een minderheidsbelang genomen in Simbeyond. Simbeyond heeft simulatie software ontwikkeld (Bumblebee) die zeer accuraat de effecten van OLED-materialen op apparaat niveau kan meten. Het is voor Simbeyond de eerste financieringsronde. De financiering wordt ingezet voor de uitbreiding (R&D- en sales organisatie).

De software

Simbeyond biedt een softwaretool, Bumblebee. De softwaretool is een computersimulatie voor materialen inzet in het engineeringproces van OLED en straks voor batterij ontwikkeling. Het huidige proces is vaak nog gebaseerd op trial & error, wat betekent dat dit kostbaar is en tijdrovende, en experimentele inspanningen betreffen. De software is ontwikkeld voor bedrijven die de effecten van organische licht-emitterende, of lichtgevende dioden (OLED-technologie) op apparaat-niveau willen simuleren. Denk aan research & development (R&D) -bedrijven en -afdelingen van grote tech-bedrijven, en andere relevante R&D-instituten (zoals universiteiten). Het is een enorme tijdsbesparing om te testen in de R&D fase, om te zien hoe de materiaalverbetering/vernieuwing werkt bij OLED-verlichting.

Investeringsdoelstellingen

Simbeyond is een techniek gedreven organisatie. De afgelopen jaren hebben volledig in het teken gestaan van productontwikkeling. Het doel in deze nieuwe groeifase voor Simbeyond is, om de voorkeursleverancier te worden van simulatiesoftware voor organische materialen voor de hightechindustrie. Daarnaast zullen nog twee toepassingsgebieden worden gematerialiseerd in een uitbreiding van de huidige productlijnen: batterijen en nanolithografie. Naast de bestaande markt liggen er ook kansen in nieuwe markten: de batterij- en de nanolithografie-markten.

Samenwerking

“Simbeyond gaat een nieuwe groeifase in met ambitieuze doelen en gedrevenheid naar nieuwe kansen. Deze investering en samenwerking betekent niet alleen het veiligstellen van de middelen om de nummer één simulatietool in de OLED-markt te worden, maar ook om een stap vooruit te zetten naar nieuwe producten”, aldus Siebe van Mensfoort, CEO van Simbeyond.

Hans Bloemen van ECFG: “Meten is weten en Simbeyond doet dat in de puurste vorm. Bumblebee is pas net gereed om ook echt de markt mee te betreden. Het heeft nu de juiste commerciële aandacht nodig met de best passende professie. De investering zorgt ervoor dat die opstap naar groei waargemaakt kan worden. Naast dat de huidige markt verder wordt ontplooid kan er ook een stap gezet worden in een nieuwe markt, de batterij technologie. Samen hopen we deze technische parel tot wasdom te brengen.”