De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

NIEUW: Leerwerkprogramma ‘De Digitale Lopende Band’ voor ondernemers en studenten

piqsels

Steeds meer organisaties worden databedrijven. Alleen kan het organiseren van data veel efficiënter. Zo zitten we meer dan 35 procent van de tijd onnodig op kantoor. De ‘Digitale Lopende Band’ zorgt voor minder digitale en menselijke verspilling

‘Work Less, Achieve More’
Onder het motto ‘Work Less, Achieve More’, start Twice in september – samen met de Weconomics Foundation – het (niet technisch) leerwerkprogramma ‘De Digitale Lopende Band’ met een sterke focus op ontwerp en organisatieontwikkeling. Dit leerwerkprogramma is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het inzetten van nieuwe data-technologieën in de digitale transitie van zijn onderneming. En voor studenten die op dit onderwerp willen afstuderen. 

Wat betekent datatechnologie voor jouw organisatie? 
Deskundigen zijn het erover eens: wat de fysieke lopende band heeft gedaan in fabrieken, gaat de ‘Digitale Lopende Band’ doen in kantoren. Die wordt gevormd door disruptieve datatechnologieën, zoals blockchain, internet of things, artificial intelligence, rijke data en datalogistiek. En de impact hiervan op organisaties is aanzienlijk: kosten dalen fors, doorlooptijden verkorten en de kwaliteit van informatie verbetert. Een halvering van kantoorwerk binnen één generatie is geen utopie. Een  voorzichtige  schatting  laat zien dat we jaarlijks meer dan 2,3 miljard uur onnodig in kantoren zitten. Dat is meer dan 35 procent per persoon. 

Nieuwe generatie digitale leiders
Het leerwerkprogramma ‘De Digitale Lopende Band’ heeft tot doel: het vormen van de nieuwe generatie digitale leiders, ontwerpers en ontwikkelaars, door de technologische mogelijkheden van blockchain, IOT en AI ten volle te benutten. 

Inhoud programma
Het (niet technisch) leerwerkprogramma heeft een sterke focus op ontwerp en organisatieontwikkeling. Dit certified program is geschikt voor iedereen die meer wil weten over het inzetten van nieuwe data-technologieën. Je volgt het programma en voert opdrachten uit. Stap voor stap leer je wat echte digitale transformatie is:

  • Digital Waste Assessment: hoeveel digitale verspilling kent jouw organisatie?
  • Community Model Canvas: hoe kun je slim samenwerken in een consortium?
  • Digital Assembly Line: hoe zet ik een digitale lopende band op?
  • Community Building Simulation: hoe zet je een project op met partijen met tegenstrijdige belangen?
  • Blockchain Simulation Games: ervaar blockchain door het te doen.
  • Blockchain, rijke data en datalogistiek: wat is het en wat kan ik ermee?
  • Harvard Case Methode: verplaats je in de rol van innovatiemanager

Studenten en bedrijfsleven werken samen aan concrete praktische opgaven, waarbij de kennis steeds opnieuw wordt gedeeld en een stap verder wordt gebracht. Kortom, diverse innovatieve partners met een gedeelde ambitie op een unieke locatie op de TU/e Campus.

Door Computable genomineerd als één van de beste opleidingen in 2019!  

Voor wie?
Het programma is bestemd voor:

  • Managers en bedrijfskundigen, uit bedrijven die veel data verwerken
  • Studenten (TU/e en Fontys) die de mogelijkheid hebben om af te studeren via het programma
  • Organisaties die een (verkennings)opdracht willen laten uitvoeren 

Wanneer
Het programma loopt van 25 september 2020 (start vierde editie) tot 12 februari 2021.
Het duurt 20 weken en vindt plaats op vrijdagen (en eventueel woensdagen) tussen 9.30 en 16.30 uur. 

Locatie
Twice – hub Twinning (TU/e Campus)

Meer informatie
In deze uitzending op RTL-Z zie je een impressie van twee startups uit dit programma. De opnames zijn gemaakt in ons gebouw Mµ op de High Tech Campus Eindhoven. Om je aan te melden, en voor meer informatie, een impressie en evaluatie van de vorige groep, ga naar deze website.

Meer informatie

SPECIALE ACTIE
Wil jij jouw onderneming naar een hoger digitaal plan brengen? Samen met andere ondernemers, bedrijfskundigen en studenten de mogelijkheden voor jouw bedrijf onderzoeken? Meld je aan en ontvang het boek: ‘De Digitale Lopende Band’ van Paul Bessems.  

BrainBloC de startmotor van ‘De Digitale Lopende Band’

Met het leerwerkprogramma ‘De Digitale Lopende Band’ wordt digitale en daarmee menselijke verspilling tegengegaan. Dit biedt ruimte voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het programma maakt deel uit van een nieuw concept van Twice in hub Twinning op de TU/e Campus: BrainBloC

Binnen BrainBloC schenken we aandacht aan disruptieve datatechnologieën, zoals blockchain, internet of things. Niet de blockchaintechnologie op zich staat centraal, maar juist de impact van een cruciale nieuwe general purpose technology (technologieën die van invloed kunnen zijn op een hele economie) om betrouwbare data te ontsluiten en koppelen. De brede adoptie van deze technologie vereist ‘anders denken en doen’ middels een gedegen leerwerkprogramma met concrete use cases en uitkomsten. 

BrainBloC is uniek omdat het gericht is op fundamentele nieuwe inzichten die ontstaan door de mogelijkheden van blockchain- en AI-technologie te projecteren op concrete use cases. Dit leidt tot fundamenteel andere inzichten in organisatie- en businessmodellen, om die vervolgens digitaal in te richten. Er is geen andere plek in Brainport waar deze kennis op deze manier wordt samengebracht. Daarnaast biedt BrainBloC een onderwijsalternatief, doordat vanuit een andere benadering, met nieuwe technologie als uitgangspunt, naar moderne opgaven worden gekeken

BrainBloC is de startmotor van de ‘Digitale Lopende Band’ die Brainport in beweging brengt.