De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

And the winner of the TU/e Contest is…

TU/e Contest 2021 Talent Award by Twice Eindhoven

Vandaag was het dan zover: de finale van de TU/e Contest: de ondernemers- en innovatie competitie voor Bachelor en Master studenten van de TU/e. Met als absolute winnaar: Aristotle Cognitive Training! Dit multidisciplinaire team van masterstudenten van de Technische Universiteit Eindhoven en de Radboud Universiteit met haar grote interesse in cognitieve training en de toepassing daarvan in real life situaties, sleepte de hoofdprijs in de wacht.

Op hun website staat te lezen: “Onze belangrijkste focus ligt op het gebruik van cognitieve training in de wereld van het professionele voetbal om ingame prestaties te verbeteren.”

En de missie luidt: “Wij geloven dat wij u kunnen helpen een cultuur van ondersteuning, uitdaging en betrokkenheid in uw team op te bouwen, zowel in hun professionele als persoonlijke leven. Door het aanbieden van gepersonaliseerde en gespecialiseerde programma’s om cognitieve vaardigheden zoals werkgeheugen, ruimtelijk inzicht, reactietijd en vele andere te trainen, geven we mensen de tools om beter te zijn in chaotische/onzekere situaties. Zo voegen we waarde toe aan mensen persoonlijk en aan hun organisaties op professioneel vlak.”

Naast de publieksprijs van 1500 euro, ontvangt het team ook de Talent Award uit handen van Twice Eindhoven. Deze bestaat uit een financiële vergoeding van 1000 euro en werkplekken voor twee personen gedurende zes maanden in startup hub Alpha.

Van harte proficiat, jullie hebben het dubbel en dwars verdiend! En welkom bij Alpha.

Oplossingen voor vragen van de toekomst
Studenten van de TU/e worden gedurende hun studententijd voorbereid op het oplossen van maatschappelijke uitdagingen. Ze worden voorzien van een solide basis met betrekking tot interdisciplinaire vaardigheden, duurzaamheid en ondernemend denken. Cruciaal daarbij is de link met de praktijk en het koppelen van academische vaardigheden aan expertise uit het bedrijfsleven, de publieke sector en maatschappelijke organisaties. Door continu te schakelen met bedrijven en overheden in binnen- en buitenland is de TU/e in staat om samen met haar studenten hoogwaardige kennis te combineren om zo oplossingen voor de vragen van de toekomst te ontwerpen.

Doel contest
De twee hoofddoelen van de contest zijn talentontwikkeling en het stimuleren van innovatie en ondernemerschap. Interactie tussen studenten en het bedrijfsleven speelt een belangrijke rol in het bereiken van deze doelen. Tijdens de contest werken studenten intensief samen met coaches uit private, publieke, maatschappelijke en academische sectoren om hun ideeën te ontwikkelen tot realistische en goed onderbouwde concepten. De TU/e Contest laat studenten nóg beter nadenken over hun interesses en passies,waarbij ze gedurende het traject worden gelinkt aan bedrijven en organisaties die opereren in dit interessegebied.