De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Nieuwe website AmbAgon live

Ambagon

Goed nieuws voor geïnteresseerden in de screeningstechnologieën van AmbAgon: sinds deze week is hun nieuwe website live! 

Dit Amerikaans-Nederlandse medtech bedrijf, met zetel in Twice hub Catalyst in Eindhoven en in San Francisco, ontdekte met haar vernieuwende onderzoek naar stabilisatie van eiwit-eiwit interacties een nieuwe aanpak voor de ontwikkeling van geneesmiddelen voor uitgezaaide borstkanker. Een baanbrekende methode die de toekomst van kankerpatiënten en hun therapietrouw verandert.

AmbAgon heeft screeningstechnologieën voor kleine moleculen ontwikkeld, gericht op het ontdekken van moleculen die de directe interactie van oncogene transcriptiefactoren met zogenaamde 14-3-3-eiwitten stabiliseren, waardoor hun pathologische activiteiten worden geremd. Deze benadering, om de endogene tumoronderdrukkende functies van 14-3-3 binnen verschillende soorten borstkanker te versterken met kleine moleculaire geneesmiddelen, zorgt voor een radicaal nieuwe intrede. Een methode waar de farmaceutische industrie al lang naar op zoek is en die in de kliniek hard nodig is. 

Ambagon’s platformbenadering opent ook mogelijkheden om andere belangrijke onvervulde klinische behoeften aan te pakken.

Naar de website van AmbAgon