De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Pakt Packaging nieuw in hub Alpha

imPAKT afbeelding

PAKT is een nieuwe huurder in onze hub Alpha, recyclet glas en zet daarmee in op een circulaire economie!

Hierbij een introductie van Pakt Packaging.

Als Nederland hebben we de ambitie om in 2050 volledig circulair te zijn. Dat is waar we met PAKT aan willen bijdragen!

In Nederland zijn we ware logistieke kampioenen. We zijn er ontzettend goed in geworden om producten zo snel en efficiënt (lees goedkoop) mogelijk van A naar B te brengen. Om de producten te beschermen en de logistiek te vereenvoudigen gebruiken we verpakkingen. Veel verpakkingen. Eenmalige verpakkingen. Volgens Milieu Centraal opent de gemiddelde Nederlander er dagelijks 7!

Waar we echter (nog) niet goed in zijn, is hoe we die verpakkingen vervolgens weer van B naar A krijgen; oftewel hoe we deze lineaire economie ombuigen tot een circulaire. Met PAKT willen we dit gat vullen. Wij willen de retourlogistiek gaan faciliteren voor verpakkingen, te beginnen met glas.

Glas is namelijk een ontzettend geschikte verpakking binnen een circulaire economie. Het is geur-, kleur-, en smaakloos en oneindig recyclebaar. Er zijn echter twee problemen:
1)   Glazen verpakkingen worden op dit moment na eenmalig gebruik onnodig kapot gegooid in de glasbak. Dat kost veel energie en zorgt voor een hoge CO2 uitstoot.
2)  24% van het glas belandt op dit moment nog bij het restafval (Milieu Centraal).

Met PAKT ontwikkelen we een nieuw logistiek model, waarmee alle glazen verpakkingen in de toekomst herbruikbaar zijn en de inzamelpercentages omhoog gaan. Een herbruikbare glazen verpakking stoot significant minder CO2 uit dan een eenmalige. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken op het gebied van Artificial Intelligence en robotica maken we de herbruikbare glazen verpakking vervolgens ook economisch competitief. 

Inmiddels hebben we onze eerste pilot in samenwerking met het Kennisinstituut Duurzaam Verpakken (KIDV) erop zitten. Een tweede pilot, genaamd project CLEAN, is in de maak. Daarover later meer!

Vragen of interesse? Neem contact op! info@paktpackaging.com

Heb jij net als Pakt interesse in een inspirerende werkplek in Alpha, neem dan een kijkje op onze website: https://www.twice.nl/nl/gebouwen/alpha of neem contact op met Jesper Beerens van Twice: j.beerens@twice.nl, 06-15 28 41 34.