De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

Round One Ventures zet studenteninvesteringsfonds op in hub Alpha

Round one ventures

Round One Ventures is de nieuwe startup in onze Alpha hub. “Het is een studenteninvesteringsfonds die gerund word door studenten voor studenten” aldus Bob van der Meulen, die zelf drie jaar geleden ook een startup heeft opgezet. We investeren in start ups die opgezet zijn door studenten, omdat wij weten hoe moeilijk het is om als studentondernemer aan de juiste middelen te komen (netwerk, geld etc.). Ook veel grote(re) bedrijven zien de meerwaarde hiervan in. Ze zetten graag hun kennis, ervaring en netwerk. Daardoor heeft Round One een groot netwerk van ervaren ondernemers, waaronder de enkele CEO’s van grote multinationals.

Het doel van Round One is om voor September 2022, 2,5 miljoen euro op te halen bij investeerders, dat geïnvesteerd kan worden in jonge startende bedrijven.

Geïnspireerd door de uitdagingen van hun eigen startups en soortgelijke initiatieven in Enschede en Amsterdam, is Round One afgelopen jaar druk bezig met het vullen van het fonds en hun netwerk te vergroten. “Veel technische innovaties zijn kapitaalintensief in de beginperiode. Er zijn wel subsidies beschikbaar van de overheid, maar die staan soms ver weg voor de vragen van studenten. Vandaar dit studentenfonds zodat studenten snel en gefocust hun startup kunnen laten groeien.”

Wil je meer weten? Neem dan een kijkje op de website www.roundone.ventures en kijk of we ook iets voor jou kunnen betekenen!

Ben je op zoek naar huisvesting in een innovatieve startershub, neem dan contact op met Jesper Beerens van Twice: j.beerens@twice.nl, 06-15 28 41 34