De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

> 50% van de innovatieve multinationals ter wereld in Brabant

bom 50 procent innov bedrijven Brabant

We begeven ons in een top innovatie regio! Op de website van de Brabantse Ontwikkel Maatschappij lezen we deze week dat maar liefst 27 van de 50 bedrijven die behoren tot de meest innovatieve bedrijven ter wereld actief zijn in de provincie Brabant. Dat blijkt uit onderzoek van de Boston Consultancy Group en de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij.

“Het is geen doel op zich om de volledige wereldtop naar Brabant te halen”, zegt Eelko Brinkhoff, Director van BOM Foreign Investments & International Trade. “Maar uit ons onderzoek blijkt dat de innovatieve bedrijven Brabant goed weten te vinden en veel economische waarde creëren.”

Werkgelegenheid

27 innovatieve bedrijven zijn goed voor 49 vestigingen verspreid over heel Brabant. Ze bieden werk aan 17.000 werknemers. Dat is exclusief de werkgelegenheid die het oplevert voor toeleveranciers!

R&D activiteiten

De activiteiten lopen uiteen van een verkoopkantoor, hoofdkantoor, (uitbestede) distributie, productie en service & repair. Brinkhoff: “Zo’n 30 procent van de bedrijven heeft research & development activiteiten in Brabant ondergebracht. Dat past natuurlijk heel goed bij het innovatieve karakter van Brabant.” De top 50 van meest innovatieve bedrijven ter wereld werd dit jaar voor de 14e keer samengesteld door de Boston Consultancy Group. Slechts acht bedrijven hebben de lijst elk jaar gehaald: Alphabet, Amazon, Apple, HP, IBM, Microsoft, Samsung en Toyota.

Een uitgebreid verslag van het onderzoek vind je op de website van de Boston Consultancy Group: https://www.bcg.com/publications/2020/most-innovative-companies/overview