De plek voor (tech) starters! Klik hier voor ons aanbod in ALPHA

CES 2022 Techbeurs – Met EZ Factory uit hub Bèta

NL ces 2022

De grootste techbeurs ter wereld, de Consumer Electric Show (CES) is afgelopen woensdag op 5 januari in Las Vegas van start gegaan. Veel grote techbedrijven zijn aanwezig (maar ook vele afwezig vanwege de opkomst van de omikron-variant van het coronavirus). Het in hub Beta gevestigde EZ factory is ook aanwezig als een van de zeventig aanwezige NL bedrijven, met de door hen ontwikkelde waardevolle EZ GO app.

Voor het zesde achtereenvolgende jaar zijn de Nederlandse (NL Tech) Paviljoens geopend op CES 2022, waar ze technische oplossingen voor een verantwoorde toekomst zullen presenteren naast een 100% circulair, XL 3D-geprint kunstdisplay. De NL Tech Pavilions zijn speciale ruimtes die bedoeld zijn om samenwerking te bevorderen, waardevolle partnerschappen aan te gaan en baanbrekende NL tech-oplossingen te introduceren die wereldwijde uitdagingen in een groot aantal technische categorieën oplossen, waaronder duurzaamheid en veerkracht, AI, robotica en kwantumcomputing, gezondheid en welzijn, slimme steden en slimme huizen, slimme mobiliteit en voertuigtechnologie, gegevensbeveiliging en big data. 

“Het NL Tech Pavilion op CES 2022 omvat voor het eerst twee paviljoens, die de immense groei van het Nederlandse tech-ecosysteem in de afgelopen jaren demonstreren en in kaart brengen”, aldus ZKH Prins Constantijn van Oranje, speciaal gezant van Techleap.nl en Nederland. “Om de urgente uitdagingen waarmee we vandaag worden geconfronteerd op te lossen, moeten we oplossingen ontwerpen voor de wereld waarin we morgen zullen leven. Onze start-ups en scale-ups hebben gehoor gegeven aan de oproep om samen de verandering te versnellen. 

Het NL Tech Pavilion benadrukt het thema “tech voor een verantwoorde toekomst” door middel van kunst en design met de toevoeging van drie, 100% circulaire, XL 3D-geprinte scheidingswanden die te zien zijn als het middelpunt van het NL Pavilion in Eureka Park. XL 3D-printpionier, Aectual heeft het Nederlandse verhaal van innovatie en duurzaamheid vertaald in een 3D-geprint storyboard dat refereert aan het Nederlandse 2022 CES-thema: “Tech for a Responsible Future” en onderwerpen als schone energie, databeveiliging en klimaatverandering in beeld brengt. Nederland blijft innovatie inzetten om klimaatverandering en zeespiegelstijging tegen te gaan, aangezien water een centraal thema is in het ontwerp, net als het blauw van de vlag van de Europese Unie. Daarnaast wordt de Nederlands-Amerikaanse relatie uitgebeeld door een traditioneel Nederlands grachtenpand dat de San Francisco Golden Gate Bridge ontmoet. Bekijk hier een korte video over hoe Aectual het ontwerp tot leven bracht.

Deze aanwezige NL bedrijven komen uit het hele land en zijn actief in verschillende sectoren. Zo heeft het Rotterdamse bedrijf RanMarine een zelfsturende robothaai ontwikkeld die water zuivert. En heeft Nowi Energy uit Delft een chip bedacht waarmee bijvoorbeeld sensoren energie halen uit hun directe omgeving, bijvoorbeeld uit licht, warmte of wifi-signalen. Hierdoor kunnen ze decennia mee zonder dat je ze hoeft op te laden.

Nu al 14 Nederlandse prijswinnaars

De CES reikt vóór de daadwerkelijke beurs traditioneel prijzen uit aan een select aantal uitvindingen van “voortreffelijk ontwerp en techniek”, zogenoemde CES Innovation Awards. De prijswinnaars werden gisteren bekendgemaakt: van de inzendingen ontvingen 14 NL bedrijven een Innovation Award – het hoogste aantal ooitDeze prijswinnaars kunnen op de CES rekenen op grote aandacht. 

De NL Tech Pavilion-bedrijven die deelnemen aan CES 2022 zijn onder meer:
Thema DUURZAAMHEID EN VEERKRACHT:

 Blue Heart Energy: een thermo-akoestische motor die de prestaties van warmtepompen verbetert. Het vereist geen koudemiddelen, is stil, kan worden gebruikt in bestaande huizen en zorgt voor een kostenbesparing van 50% voor de eindgebruiker.
● Caeli: hoogwaardige satellietdata in realtime voor luchtkwaliteit en klimaatmonitoring die begrijpelijk, toegankelijk en zichtbaar is voor kosten- en tijdbesparend. Dagelijks en wereldwijd beschikbaar.
● Circularise: faciliteert een verschuiving naar een circulaire economie door materialen in complexe toeleveringsketens te digitaliseren en te traceren op een openbare blockchain zonder de vertrouwelijkheid in gevaar te brengen.
● Dayrize: ’s werelds eerste technologie die holistisch en snel de ecologische en sociale impact van elk consumentenproduct beoordeelt, waardoor merken en retailers de kosten kunnen verlagen, extra inkomsten kunnen genereren en merkwaarde kunnen opbouwen.
● Expivi: interactief, 3D-productconfiguratie- en personalisatieplatform voor e-commerce dat AR gebruikt om merken te helpen consumenten een meeslepende winkelervaring te bieden, met aanpasbare en gepersonaliseerde producten. 
● Ferr-Tech: leider van Ferrate(VI)-toepassingen voor revolutionaire afvalwaterbehandeling. Met de ‘groene chemie’ FerSol maakt Ferr-Tech waterzuivering duurzaam, efficiënt en circulair. (CES Innovation Award Honoree)
● Hydraloop: Integratie van clean-tech, gedecentraliseerde waterrecyclingoplossingen in residentieel en commercieel vastgoed om een ​​groeiende wereldwijde schaarste aan zoetwatervoorziening op te lossen. Winnaar Best of CES2020. 
● Incooling: de planeet afkoelen, één server tegelijk.
● Nowi: een halfgeleiderbedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van energiebeheertechnologie voor het oogsten van energie voor consumentenelektronica en IoT-apparaten. (Scaleup en CES Innovation Award Honoree)
● Ocean Grazer: Energieopslagsysteem voor (offshore) windparken en andere duurzame energiebronnen. (winnaar van de CES-innovatieprijs)
● Orbisk: AI-aangedreven, volledig geautomatiseerde monitoring van voedselverspilling met behulp van beeldherkenningstechnologie. Stelt hotels en restaurants in staat om voedselverspilling tot 70% te verminderen, waardoor de duurzaamheid en winstgevendheid worden verbeterd.
● Tapp.online: Papier slim en interactief maken door sensoren, geprinte batterijen en microchips te integreren. 100% recyclebaar papier meet, onthoudt en verzendt temperatuur-, schokken- en vochtigheidsgegevens door de hele toeleveringsketen.
● TXTOmedia: zet de bestaande, op tekst gebaseerde ondersteunende inhoud van een organisatie automatisch om in dynamische instructievideo’s en interactieve media op grote schaal.
● WasteShark: een autonome aquadrone die vervuiling uit waterwegen opruimt en gegevens over de waterkwaliteit verzamelt. (CES Innovation Award Honoree)

GEZONDHEID EN WELZIJN:
● AirBliss+: Het meest comfortabele, slimme anti-vervuilingsmasker voor consumenten en bedrijven.
● Absolute Audio Labs: krachtige spraak en audio in hoge resolutie voor hoortoestellen en hoortoestellen. (Scaleup en CES Innovation Award Honoree)
 AlphaBeats: een app die van je smartphone of draagbaar apparaat een biosensor maakt; AI-aangedreven biofeedbacksignalen versterken je favoriete muziek – terwijl je ontspant, neemt de muziekgetrouwheid toe.
● CAREANIMATIONS: oplossingen waarmee zorgverleners patiënten betrouwbare, gemakkelijk toegankelijke en gemakkelijk te begrijpen gepersonaliseerde informatie over medicijnen en gerelateerde ziekten kunnen bieden om de therapietrouw te verbeteren. 
● Dutchbudz: wearables van de volgende generatie, geoptimaliseerd voor wind- en geluiddichte spraakcommunicatie, hoorhulp en professionele HD-audio. Met dubbele drivers, fusie van lucht- en beengeleiding, gehoorapparaat DSP en biometrische sensoren.
● Founda Health: Founda stelt de gezondheidszorg in staat samen te werken en te innoveren door een platform aan te bieden dat gegevens uitwisselt tussen IT-systemen voor de gezondheidszorg en externe applicaties. Last mile-integratie in de klinische werkruimte zonder opstartkosten.
● Picoo: Picoo is de eerste gameconsole voor buitenspelen en biedt schermvrij en interactief gamen voor kinderen van 6-12 jaar.
● LifeSense Group: Digitale incontinentieoplossingen voor de gezondheid met behulp van draagbare sensoren en slim textiel. 
● Lumaflex: geef je lichaam een ​​boost. Verbeter de prestaties en versnel het herstel door de kracht van licht. FDA heeft roodlichttherapie, spierherstel en pijnverlichting goedgekeurd.
 LoCoMoGo: de speelgoedtrein die kinderen spelenderwijs leert coderen.
● Nostics: directe, toegankelijke en betrouwbare tests op virussen en bacteriën, inclusief een Covid-19-test van drie minuten.
● ​​NOWATCH: ’s werelds eerste ‘awareable’. NOWATCH meet 24/7 je stress via EDA en voorspelt je mentale toestand een uur van tevoren. De unieke slaap-, stress- en activiteitsalgoritmen verhogen je gezondheid en prestaties.
 Scentronix: unieke parfums creëren voor elk mens. Algorithmic Perfumery is het AI-ondersteunde gepersonaliseerde parfumplatform.
● Sencure: het mogelijk maken van een nieuwe generatie medische wearables die kleiner en nauwkeuriger zijn door middel van chips en ondersteunende technologie.
● Steambox: de zelfverwarmende lunchbox. Geniet altijd en overal van een warme maaltijd. Oplaadbaar | Slim | Stoom.
● TAEM.io: Gegamificeerde app die talenten, vaardigheden en cultuur in kaart brengt, productiviteit en groei stimuleert, betrokkenheid en teamwelzijn stimuleert, waar je ook werkt. De ultieme Future of Work tool voor een gezonde werkplek.
 Tover: oprichter van de Tovertafel, ’s werelds enige wetenschappelijk bewezen zorgsysteem voor dementie. Een innovatieve tool die met serious games de kwaliteit van leven, de zorg en het personeelsgeluk verbetert. (Vergroot)

SMART STEDEN EN SMART HOMES:
 Insmart: HVAC-onderhoud opnieuw uitgevonden met behulp van NB-IoT-technologie voor bewaking op afstand, waardoor voorspellend onderhoud betaalbaar wordt en de energiekosten voor consumenten worden verlaagd.
● PeopleFlows: Introductie van de Privacy-by-Design Mobile-Data-Vault, waarmee particulieren hun digitale toekomst kunnen ontsluiten en de controle over hun gegevens kunnen behouden.
● Tekle Holographics: onze holografische oplossing brengt afbeeldingen en video’s op een snelle en goedkope manier tot werkelijkheid. Het gebruik van holografische afbeeldingen in het bedrijfsleven biedt onbegrensde mogelijkheden. De metaverse is er vandaag al. 
● Urban Mobility Systems: een ontwikkelaar en fabrikant van BEV’s (elektrische voertuigen op batterijen) en elektrificatiesystemen voor bouwmachines die emissievrij transport en constructie mogelijk maken. (Scaleup en CES Innovation Award Honoree)
● VideowindoW: Transformeer elke glazen gevel in een transparant videoscherm voor dynamische verblindingscontrole. Voeg beleving toe, verminder CO2, verhoog de omzet. (WINNAAR CES Innovation Award – Best of Innovation)

SLIMME MOBILITEIT EN VOERTUIGTECHNIEK:
● Brekr: Model B, een zeer aanpasbare elektrische fiets met een klassiek, robuust ontwerp.
● Hardt Hyperloop: een wereld waar afstand er niet toe doet — een 10.000 kilometer lang hyperloopnetwerk dat de landsgrenzen overschrijdt. (Vergroot)
● E-LIFT: uw one-stop-shop voor gepersonaliseerde, aanpasbare laadstations. De toekomst van mobiliteit en energie stimuleren.

5G EN INTERNET OF THINGS:
● Addoptics: productie van micron nauwkeurige en nanometer gladde optische componenten met behulp van 3D-printtechnologieën en optisch gieten.
 Capte: end-to-end multi-industriële IOT-oplossingen gericht op het helpen van transportbedrijven met gemengde wagenparken van meerdere merken om over te stappen op schone energievoertuigen, terwijl de TCO laag en de passagierstevredenheid en chauffeursprestaties hoog blijven.
● Dimenco: Simulated Reality – interactie met 3D-objecten in een virtuele omgeving, zonder dat er wearables nodig zijn. (Scaleup en CES Innovation Award Honoree)
● EZ Factory: een softwareplatform voor het digitaliseren en visualiseren van checklists, autonome onderhoudstaken, audits en werkinstructies om de operationele effectiviteit en efficiëntie van de operaties op de fabrieksvloer te optimaliseren.
● InPhocal: een unieke, concentrische laserstraal die de behoefte aan inkt vermindert en 2,5 keer sneller is dan printen. (CES Innovation Award Honoree)
 TokenMe: Ontwerp en ontwikkeling van duurzame, zeer nauwkeurige sensoren en wearables met een batterij die lang meegaat. De anonieme gegevens kunnen worden gebruikt voor het volgen van contacten en activa en het analyseren van virusinfecties (bijv. Covid-19).

AI, ROBOTICA EN QUANTUM COMPUTER:
 Avular: het versnellen van de creatie van geavanceerde mobiele robots en drones. Ons product, The Essentials, vereenvoudigt de ontwikkeling van robots aanzienlijk en is ’s werelds eerste oplossing van modulaire hardware- en softwarebouwstenen. (Scaleup en CES Innovation Award Honoree)
 BrainCreators: digitale inspecteurs die de kosten verlagen en de consistentie verbeteren met een ongeëvenaarde snelheid. Menselijke inspecteurs kunnen nu hun digitale tegenhangers trainen in onze bekroonde AI-aangedreven software. (Vergroot)
● EdgeFlow (door EdgeLeap): een volledig nieuwe manier om trends te ontdekken met AI “Insight Finding Robots” in plaats van zoekmachines om ondernemingen te helpen voorop te blijven lopen bij het ontwikkelen van nieuwe producten.
● Datacadabra: levert intelligente digitale assistenten die mensen in staat stellen om complexe taken uit te voeren in de economische, sociale en duurzame transformatie waarmee de mensheid vandaag wordt geconfronteerd. 
● DeltaProto: introductie van een bewezen baanbrekend proces voor het maken van proto-PCBA door gepatenteerde pick & place co-bot. Geen insteltijd en montage in minuten mogelijk.
● Lalaland.ai: AI-modemodellen met echte emoties. E-commercemerken kunnen hun modellen net zo divers en uniek maken als hun doelgroep.
● Mission Control Lab: de makers van Inventure Kits (uitvinding + avontuur), educatieve STEAM-boxen met alle materialen erin.
● SenseGlove: handschoenen met kracht- en haptische feedback waarmee professionals fysiek kunnen communiceren met virtuele objecten voor VR-training en onderzoeksdoeleinden. 

GEGEVENSBEVEILIGING EN BIG DATA:
● Red Kubes: een op Kubernetes gebaseerd platform van enterprise-kwaliteit met selfservice voor ontwikkelaars en kant-en-klare ingebouwde applicaties voor een kant-en-klare ervaring.

Over CES

De CES vindt jaarlijks plaats en is gewoonlijk een ontmoetingsplaats van meer dan 170.000 bedrijven en investeerders uit zo’n 160 landen. Voor het eerst zal de delegatie naast 50 startups ook bestaan uit 20 scale-ups. De CES is de grootste technologiebeurs ter wereld en vindt elk jaar plaats in Las Vegas. De eerste editie was in 1967. Onder de innovaties die op de CES werden onthuld zijn de videorecorder, de cd-speler, hd-tv, de Xbox en de Blu-ray-dvd.